Kameraövervakning

Effektiv kameraövervakning

Vi installerar flera olika typer av kameraövervakningssystem för både företag, BRF och privatpersoner och vi är certifierad anläggarfirma för installation av kamerabevakning där det ställs högsta tänkbara krav.

Med en korrekt projekterad anläggning är kameraövervakning mycket effektivt och har många användningsområden utöver ren övervakning. Du kan till exempel bevaka processer för att säkerställa kvalitet i industri och annan produktion eller räkna besökare samt följa rörelsemönster i en butik för att optimera försäljning.

Kontakta oss så berättar vi hur du bäst kan använda kameraövervakning i din verksamhet.


Intelligent videoanalys

Tillsammans med Securitas Direct erbjuder vi marknadens bästa system för intelligent kamerabevakning uppkopplat till larmcentral.

Kamerorna förses med intelligent videoanalys som analyserar och genererar ett larm till larmcentralen där operatören i realtid kan avstyra pågående brott via högtalare och samtidigt sätta in snabb åtgärd av väktare, polis och räddningstjänst.

En kamera tillsammans med en överfalls kontakt uppkopplad till Securitas Directs larmcentral ökar tryggheten för dina medarbetare på ett enkelt sätt.

Få kameraövervakningen direkt i din hand

Vi erbjuder också ett flertal olika lösningar där du enkelt bevakar din egendom på egen hand, antingen lokalt på plats eller på din smartphone.

Våra kamerabevakningssystem bygger på beprövad teknik från marknadsledande leverantörer och vi erbjuder allt från små enkla system för den lilla butiken till stora avancerade system.

Med en app installerad på din smartphone bevakar du ditt system var du än befinner dig. Du kan få push-notiser i appen, titta på live eller inspelat material och har du rörliga kameror så styr du dom direkt i appen.

Gemensamt för alla våra system är hög driftsäkerhet och användarvänlighet.

Uppkopplad bevakningskamera till bygget

En färdigpaketerad lösning för byggarbetsplatsen där allt ingår.

  • Högupplöst kamera från AXIS
  • Intelligent videoanalys
  • Högtalare
  • 4G-router
  • Batteribackup
  • Installation
  • Uppkoppling till Securitas Direct
  • Väktaråtgärd *

Antingen hyr du kameran enligt ovan till en fast månadskostnad. Avtalstiden är minst 6 månader, ingen uppsägningstid.

Alternativt så köper du kameran och betalar då för kamerapaketet enligt ovan samt månadskostnad för uppkoppling till Securitas Direct med möjlighet att pausa månadskostnaden om du skulle hamna mellan projekt.

Kameran flyttas enkelt med till nästa etablering.

Vad säger kameralagen?

Dataskyddsförordningen (GDPR) är till för att skydda enskildas grundläggande rättigheter och frihet, särskilt deras rätt till skydd av personuppgifter. Då inspelat material och bilder räknas som personuppgift regleras detta således framförallt av Dataskyddsförordningen men även av Kamerabevakningslagen.

Den nya Kamerabevakningslagen trädde i kraft den 1 augusti 2018 och ersatte den tidigare Kameraövervakningslagen. I och med detta upphörde kravet på anmälan och tillstånd och dataskyddslagstiftningen kräver istället att all behandling av personuppgifter ska ha ett definierat ändamål och därtill en rättslig grund. Ansvaret att bedöma lagligheten samt dokumentera och informera ligger på den som bedriver övervakningen, d.v.s. den som är personuppgiftsansvarig.

Den som bedriver övervakningen ansvarar för att inspelat material och bilder skyddas enligt upprättade rutiner och att entréer till övervakat område är tydligt skyltade samt att det finns information om vem som bedriver övervakningen och kontaktuppgifter till den som är personuppgiftsansvarig.


Dataskyddsförordningen

Kamerabevakningslagen (2018:1200)

Integritetskyddsmyndighetens information om kamerabevakning

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Begär en offert

Boka kostnadsfri säkerhetsrådgivning

Har du frågor kring våra tjänster eller produkter? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig för kostnadsfri rådgivning.